Organizare mini-tabara de documentare in Muntii Apuseni, cu tematica speologie (adresata elevilor de gimnaziu si liceu, precum si adultilor)

Citiți mai departeAfișează mai puțin
1.650,00 lei
Participanţi
Disponibil pentru rezervare
Cod:
tb14
Adaugă la Wishlist
Ați văzut deja...
Descriere

Program excursie:

Ziua I

- plecare din Bucuresti la ora 07,30

- tur pietonal ghidat in Centrul Vechi al orasului Sibiu (Colivia Vrajitoarelor, Podul Minciunilor, Turnul cu ceas, Piata Mare, Piata Mica si Piata Hauet, Zidurile Cetatii Sibiului, Turnul Sfatului, Turnul Scarilor, Pasajul Scarilor, Pasajul Aurarilor, Palatul Brukenthal, Palatul Primariei, Casa Calfelor, Fantana Arteziana din Piata Mare)

- tur pietonal ghidat in Cetatea Alba Carolina (Traseul Celor Trei Fortificatii, Catedrala Reintregirii, Catedrala Romano-Catolica, veche de peste 1000 de ani, Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan, Sala Unirii)

- cazare si cina la Pensiune

- Cinema Night (vizionare film)

Ziua II

- mic dejun servit la Pensiune

- vizita la Pestera Scarisoara, adapostul celui mai mare ghetar subteran din lume (cu autocarul si pe jos)

- masa de pranz la pachet

- drumetie (40-50 de minute de urcus domol, din DN75) la Groapa Ruginoasa, „rana” din trupul Muntelui Batrana. Una dintre minunile Parcului Natural Apuseni este Groapa Ruginoasa, un canion roşiatic, singuratic. Cavitatea imensă săpată de ape în gresii roşii, violacee şi gălbui, este o formă de relief unică în Europa. Este rezultatul unui puternic proces de eroziune cu un diametru de aproximativ 600 de metri şi o adâncime de peste 100 de metri. (pe jos).

- cazare si cina la Pensiune

- jocuri de societate, jocuri de cabana

Ziua III

- mic dejun servit la Pensiune

- vizita la Pestera Ursilor (deplasare cu autocarul la Chiscau, jud. Bihor)

- masa de pranz la pachet

- cazare si cina la Pensiune

- foc de tabara

Ziua IV

- mic dejun servit la Pensiune

- vizita la Muzeul Mineritului de la Rosia Montana. Alburnus Maior este denumirea Cetăţii Romane de la Roşia Montană şi se prea poate să fie cel mai autentic document ce ilustrează activităţile minereşti ale romanilor. Cetatea romană stă mărturie geniului tehnic vechi aproape 2000 ani. Galeriile sunt acum electrificate şi amintesc de vechile exploatări aurifere.

- strabatem Transalpina, intre Sebes si Obarsia Lotrului

- masa de pranz la restaurant (meniu prestabilit)

- ne bucuram de peisajul superb de-a lungul Lacului Vidra

- sosire in Bucuresti in jur de ora 21,30-22,00 

- Sunt necesare incaltari de munte si haine ceva mai groase, pentru vizitarea pesterilor. 

Cateva dintre pesterile din Apuseni (unele dintre ele nu sunt usor accesibile sau sunt inchise pentru public):

Pestera Ghetarul Scarisoara - gheata in mijlocul verii - cel mai mare ghetar subteran din Europa. Poveştile din bătrâni spun că în peştera de la Scărişoara trăia, în vremuri vechi, un balaur pe care localnicii îl numeau şolomăţ. Acesta fura câte o fată frumoasă, fie în Noaptea Anului Nou, fie în noaptea dinaintea Târgului de Fete de la Găina şi le ascundea într-un palat de gheaţă pe care niciunul dintre localnici nu a avut ocazia să îl vadă.

O altă legendă: spune că în spatele formaţiunii calcaroase numite 'La brazi' există două bazine tot timpul pline cu apă, iar cine se aşează în genunchi, îşi descoperă capul, bea direct cu buzele şi îşi pune o dorinţă, îşi va vedea visul cu ochii. Singura condiţie e să nu-şi divulge dorinţa cel puţin un an.

Pestera Ghetarul Vartop - denumita si Pestera Minunata datorita frumusetii sale, a avut ca prim vizitator un om de Neanderthal ce a lasat 3 urme de picior drept dovada.

Pestera Cetatile Ponorului - o adevarata cetate naturala cu trei portaluri gigantice si pereti de stanca de sute de metri inaltime.

Pestera Coiba Mare - cea mai mare intrare de pestera din Muntii Apuseni.

Pestera Ursilor - pestera cu multe formatiuni si schelete de ursi de caverna; foarte bine amenajata.

Pestera Poarta lui Ionele - pestera amenajata, usor accesibila  cu un portal de 12 metri inaltime. Pestera iese în evidenţă prin intrarea imensă (peştera merită vizitată cel puţin pentru acest impresionant portal) de peste 15 m înălţime, cu o galerie de 60 de metri ce poate fi vizitată. Acum turiştii pot intra doar în prima parte a peşterii, deoarece restul e închisă pentru a proteja o colonie de lilieci.

Pestera Dracoaia - pestera cu portal gigantic sub forma de palnie.

Pestera Portile Bihorului -aven cu acces pe la baza cu portal de 10 metri inaltime.

Pestera Focul Viu - pestera cu gheata ce prezinta un fenomen interesant la orele amiezii.

Pestera Pisolca - pestera activa cu formatiuni de dimensiuni mari.

Pestera Magura - una dintre cele mai frumoase pesteri din Apuseni - inchisa pentru protejarea unei colonii de lilieci.

Pestera Fanate - pestera frumos ornamentata ce adaposteste su oase ale ursului de caverna - inchisa pentru protejarea unei colonii de lilieci

Servicii incluse:

- transport cu autocarul cu dotari turistice (centuri de siguranta, sistem de climatizare), cu plecare din Bucuresti;

- taxe de parcare;

- ghid-insotitor in excursie;

- 3 nopti cazare in camere cu 3-5 locuri pt elevi si camere 2-3 locuri pt profesori la Pensiune 3*;

- mesele: 3 mic dejunuri, 3 cine, 3 mese de pranz (meniu prestabilit);

- cazare si mese sofer si ghid;

- intrarile la obiective;

Servicii optionale (neincluse):

- masa de pranz la restaurant (meniu prestabilit) – aprox, 45 RON/persoana;

- supliment pensiune 4*-200 RON/persoana; supliment camera dubla-175 RON/persoana; supliment camera single-200 RON/persoana;

- alte servicii neincluse in oferta;

 

Conditii de participare (CONTRACTUALE):

* Va rugam sa le cititi cu atentie, pentru a evita orice discutii neplacute ulterior!

Programari:

In functie de disponibilitatea din momentul cererii dumneavoastra, programam activitatile solicitate la data la care doriti. Pentru orice activitate organizata de noi beneficiati de consultanta, astfel incat sa aveti parte de cele mai reusite experiente cu Children Tour.

Comanda se face numai in scris, pe adresa e-mail childrentour@gmail.com, cu confirmare de primire. Noi va trimitem oferta detaliata, pe care dumneavoastra o semnati si ne-o returnati pe e-mail. Comanda presupune automat acceptarea conditiilor contractuale de participare, fara alte interventii ulterioare.

Avansul si Pretul:

In termen de maxim 10 zile de la momentul rezervarii se plateste AVANS 50% din valoarea comenzii, diferenta urmand a se plati cash la intalnirea cu insotitorul de grup Children Tour sau prin virament bancar, cu minim  4 zile inainte de a avea loc activitatea. Veti primi factura pentru orice suma platita la noi. Children Tour nu organizeaza activitati extrascolare fara plata avansului si orice comanda se anuleaza automat daca nu s-a incasat avans pentru ea. Preturile sunt valabile pentru minim 30 platitori integral. Pentru 24-29 platitori integral se adauga 50 RON/persoana. In weekend-uri (sambata si duminica), numarul minim de platitori integral este 35. Preturile pentru copii se refera la copii intre 3 si 17 ani.

Transportul de la unitatile de invatamant din Bucuresti este inclus intotdeauna in pret. Pentru transport de la unitatile de transport din Ilfov pretul se recalculeaza.Pretul include biletul de intrare la obiective industriale, turistice, culturale sau religioase, la muzee, precum si ghid-insotitor pe tot parcursul excursiei (un coleg al nostru care va preia si va insoteste la toate obiectivele, are grija de copii impreuna cu dumneavoastra si se ocupa peste tot de plati/procurarea biletelor, astfel incat dumneavoastra sa nu aveti nici-o grija si sa va puteti bucura de o excursie minunata).

Eventualele modificari in meniu (alergii, intolerante, meniu de post etc.) se comunica ghidului inca de la prima ora si daca exista diferente de pret, acestea se achita de catre client. Daca aceste modificari nu sunt anuntate ghidului, nu ne asumam consecintele.

Cazarea se face atat in paturi clasice, cat si in paturi suplimentare, pe canapele extensibile sau pe fotolii-pat, iar pretul este acelasi, indiferent de tipul de pat, deoarece pretul este negociat drept pret de grup, nu individual. Orice stricaciune adusa unitatii de cazare, restaurantului, mijlocului de transport sau obiectivelor vizitate cu grupul se plateste pe loc. Daca nu se identifica persoana care a produs stricaciuni, suma se imparte la intreg grupul. Organizatorii grupului din partea unitatii de invatamant/parintii/profesorii insotitori isi asuma acest aspect si sunt de acord cu plata pe loc, in caz de deteriorari produse de catre membrii grupului.

Anulari Si Penalizari:

Anularea unei comenzi cu mai putin de 25 de zile inainte de a avea loc evenimentul contractat se face cu retinerea avansului, platit sau datorat, fara ca acesta sa poata fi restituit! Avansul NU este returnabil pentru participantii la excursie anuntati in momentul platii avansului, care nu se mai prezinta la autocar (indiferent de motiv). Atentie: trebuie intrunit numarul minim de platitori integral pentru a putea realiza excursia si pentru a pastra preturile!

Gratuitati:

Cadrele didactice insotitoare beneficiaza de gratuitate, astfel:

- Invatamant Primar, Invatamant Gimnazial si Liceu-1 gratuitate la 10 platitori integral;

Gratuitatile se acorda doar pentru serviciile detaliate in oferta (nu si pentru optionale), si numai pentru cadrele didactice participante la excursie, nu si pentru copii, parinti sau terte persoane! In mod exceptional, daca sunt mai multi copii si doar un cadru didactic insotitor, 1-2 alti adulti insotitori pot beneficia de gratuitate (in functie si de numarul total de platitori integral), daca isi asuma sarcina de a ajuta cadrele didactice sa supravegheze copiii. Gratuitatile nu se acorda sub forma de bani, ci sub forma participarii in mod gratuit a cadrelor didactice la activitati.

Pentru copiii personali ai cadrelor didactice participante la excursie se acorda o reducere de 15% din pretul de lista, in limita a 1 copil de cadru didactic care participa la excursie. Daca la excursie participa mai multe cadre didactice decat numarul ce intra pe gratuitati, acestea vor achita masa si intrarile la obiective.

Fotografii:

Personalul Children Tour va face fotografii grupului in contextul desfasurarii activitatii extrascolare, urmand ca aceste fotografii sa fie folosite pentru exemplificarea activitatilor agentiei. Daca nu doriti expunerea publica, va rugam sa ne anuntati si personalul nostru va evita fotografierea fetelor participantilor la excursie.

Masuri de siguranta:

In context pandemic, se respecta regulile de igiena anuntate de autoritati in cadrul starii de alerta. Mijlocul de transport va fi igienizat si dezinfectat inainte de plecarea in excursie. La fiecare urcare in mijlocul de transport participantii la excursie isi vor sterge incaltarile pe covorasul cu dezinfectant pus la dispozitie de catre transportator, isi vor dezinfecta mainile cu dezinfectantul aflat in masina si vor purta masca (personala).

In spatiile interioare ce se viziteaza (muzee, diverse obiective etc.), toti participantii la excursie vor purta masti, conform reglementarilor legale in vigoare. Daca autoritatile impun prezentarea unui Certificat Verde sau a rezultatului negativ pentru orice tip de test pentru a intra la restaurant sau la obiectivele vizitate, raspunderea de a prezenta aceste documente ii revine turistului, .

Organizatorul excursiei Agentia Children Tour va raspunde pentru starea de sanatate a personalului sau.

O persoana desemnata din partea grupului se va asigura ca toti participantii la excursie au o stare de sanatate buna si nu prezinta semne boli infectioase, inclusiv Covid-19, ca nu ii va infecta pe ceilalti. Persoanele cu o temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor putea participa la excursie si isi asuma plata a 40% din pretul excursiei (retinerea avansului).

Toti adultii care vor insoti copiii in excursie se vor asigura ca acestia pastreaza distanta sociala fata de terti.

In mijlocul de transport NU se mananca (nici macar gustari)! Daca in urma grupului ramane mizerie in autocar, reprezentantul unitatii de invatamant va plati pe loc curatarea profesionala a masinii (200-250 RON).

Comanda presupune automat acceptarea conditiilor de participare si asumarea consecintelor de catre client.

* Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii. In contextul pandemiei, anumite obiective nu sunt deschise, asa incat va rugam sa verificati cu noi disponibilitatea locatiei.

** Organizatorul isi rezerva dreptul de a efectua modificari in program, in functie de factorii externi.

 

Echipa Children Tour                                                               

 

Sunt de acord cu oferta si semnez pentru lansarea comenzii, obligandu-ma ca membrii grupului sa respecte regulile si conditiile de participare la activitatile extrascolare, expuse mai sus.

Client: ………………..…………………....                     Data: ……………               Bon de Comanda nr: ………..

 

Citiți mai departeAfișează mai puțin
Detaliile ofertei turistice
tb14
Recenzii
Niciun comentariu.
Oferte alternative
Închide
Click aici pentru mai multe oferte turistice
Nu au fost găsite oferte turistice

Meniu

Setări

Creați gratuit un cont pentru a putea salva o listă de favorite

Autentificare

Creați un cont gratuit pentru a utiliza Wishlist

Autentificare