Pisa, 4 zile cu avion direct

418

00506

zbor direct (taxe incluse) si 3 nopti cazare

Detalii..

149,00 €

- +

 
Descriere
Unul dintre oraşele reprezentative ale Toscanei şi ale Italiei în ansamblu este Pisa. Acesta se află în jumătatea nordică a regiunii şi este traversat de râul Arno, al patrulea râu ca lungime al peninsulei. În Evul Mediu, Pisa, oraş de coastă, reprezenta o putere economică şi un centru comercial important datorită controlului asupra unei flote mediteraneene însemnate. Republica Pisa, alături de Republicile Veneţia, Amalfi şi Genova a fost una dintre cele 4 Republici Marine ale Italiei, care ajunseseră să monopolizeze rutele comerciale către Orient. Negustorii pisani au dominat mult timp Marea Mediterană până când au fost substituiţi de rivalii genovezi în anul 1284. Ca urmare a perioadei de ascensiune, Pisa se mândreşte cu un centru istoric superb, cu palate, biserici, străzi şi pieţe vibrante, care atrag turişti din toate colţurile lumii, majoritatea monumentelor cunoscute fiind construite la acel moment.
 TARIF 149 EURO/PERSOANA
Servicii incluse:
 • zbor direct, cu taxe incluse
 • 3 nopti de cazare, conform ofertei
 • mic dejun
 
 Servicii neincluse (optionale)
 •  bagaj de cala
 •  transfer aeroport-hotel-aeroport
 •  asigurare travel (medicala/bagaje)
 •  intrarile la obiective
 
Oferta este valabila incepand cu perioada 6-9 decembrie! Locurile sunt LIMITATE! Plecari din Bucuresti, aeroport Otopeni
 Perioade disponibile :
 • 6-9 decembrie
 • 10-13 ianuarie
 • 17-20 ianuarie
 • 24-27 ianuarie
 • 07-10 februarie
 
 *Zborurile sunt operate de companiile Ryanair
3 nopti cazare, camera dubla – hotel 3 stele (perioada 6-9 decembrie) – SAU SIMILAR
  

Hotelul Moderno se afla foarte aproape de centrul istoric al orasului, la 150 de metri de gară și autogară și la 20 de minute pe jos de Turnul Înclinat.  Hoteul va oferă camere recent renovate, dotate cu baie privată, aer condiționat, iar unele beneficiază de balcon.Hotelul are un bar, hotspot WiFi și recepție cu program nonstop.
Va mentionam ca acest pachet turistic are urmatoarele restrictii:
 • Structura minima de ocupare pentru aceasta oferta: 2 persoane in camera dubla
 • Pachetul se va achita integral la momentul rezervarii
 • valabilitatea ofertei este limitata / preturile sunt dinamice si se supune regulilor speciale de confirmare si rezervare, specifice pachetelor turistice
 
Contactati-ne pentru oferte personalizate! office@childrentour.ro
 To do list Pisa!
Turnul inclinat din Pisa: La Torre Pendente. In 1173, liderii Republicii Pisa, cea mai frumoasa republica maritima a Italiei, au inceput construirea turnului, punand temelia acestuia. Turnul se dorea a fi drept, bineinteles, insa atunci cand au ajuns la al treilea “etaj” al acestuia, contructorii si-au dat seama ca turnul se scufunda catre partea de sud, inclinandu-se. Intrucat la acea vreme tehnologia constructiilor nu ajunsese la un nivel precum il cunoastem noi acum, constructorii au incercat tehnici empirice, care s-au dovedit dezastruoase – au incercat sa mareasca greutatea peretelui nordic al turnului si au incercat sa inalte  peretii sudici – tentativele de “reparatie” a erorilor initiale au esuat iar in acel moment s-a decis stoparea lucrarilor. Turnul a ramas incomplet dar vizibil inclinat inca aproape 100 de ani cand s-a decis ca Turnul sa fie terminat. Arhitectii acelei perioade au incercat sa “repare” si ei situatia asa cum s-au priceput, incercand sa curbeze etajele superioare ale turnului si sa il faca pe cat posibil vertical. Esec total – turnul arata acum fix ca un turn curbat si pe deasupra si inclinat! In 1990 inginerii italieni au calculat ca, la o aplecare de 5,5% si cu o viteza de 1 mm pe an, turnul avea sa se prabuseasca complet pana in anul 2000 (din cauza faptului ca ar fi ajuns la o pozitie care i-ar fi determinat prabusirea). In plus, aceiasi ingineri au depistat, pe langa faptul ca turnul se inclina, si ca acesta incepuse sa se roteasca incet in jurul axei proprii si atunci au oprit vizitarea acestuia si au inceput sa il “mestereasca” cu tehnici moderne. Rezultatul? Un turn mai putin inclinat 3,9% ce este vizitat de turisti din intreaga lume
Catedrala Santa Maria Assunta: situata langa Turnul Inclinat din Pisa, este un exemplu de stil arhitectural italian specific acestei foste republici maritime. Inceputa in 1063, catedrala este inaugurata, desi neterminata, in 1118..Interiorul este spectaculos , iar pe portile masive de bronz ale Porta di San Ranieri se pot admira scene din viata lui Iisus si a Fecioarei Maria.
Baptiseria Catedralei din Pisa: Daca in bisericile crestine botezul are loc in interiorul bisericii, in apa sfintita din cristelnita, la catolici se utilizau baptiseriile, constructii de sine statatoare de langa biserica. Baptiseria din Pisa, situata langa catedrala, nu face exceptie in ceea ce priveste solemnitatea unor constructii de acest tip.
Piazza dei Cavaleri: A fost centrul politic al Republicii Pisa. In timpul secolului al XVI a fost transformata radical de Giorgio Vasari la cererea lui Cosimo I de Medici si a devenit resedinta noului ordin militar cunoscut sub numele de Cavalerii Sf. Stefan. Centrul piatei este dominat de statuia lui Cosimo I de Medici.In piata se afla Palazzo della Carovana dei Cavalieri, a carui fatada este complet acoperita cu graffiti, iar astazi interiorul sau gazduieste Scuola Normale Superiore. Situat pe partea stanga a pietei se afla Palazzo Dell'Orologio, un vechi spital al Ordinului Cavalerilor Sf. Stefan, in a carei constructie au fost incorporate doua turnuri pre-existente. Unul din aceste turnuri este cel in care Contele Ugolino si fiii sai au fost lasati sa moara de foame in urma suspectarii lor de tradare. Tot in piata, se gaseste Biserica Cavalerilor Sfantului Stefan (Chiesa di Santo Stefano), o cladire proiectata al lui Giorgio Vasari, cu o fatada splendida de marmura. Interiorul bisericii este acoperit cu un plafon impresionant din lemn gravat in aur. Biserica gazduieste, de asemenea, trofee, steaguri si parti ale navelor luate de la turci in timpul patrulelor pe mare efectuate de Cavaleri. Partea de sud a pietei gazduieste fatada monumentala a Palazzo del Consiglio dei Dodici. Cladirea, proiectata de Vasari, a fost restaurata in 1603 si are o fatada decorata in marmura alba.
Duomo di Pisa a fost construit intre secolele XI si XII, dar mai tarziu a fost supus unor diverse lucrari de restaurare, in special dupa marele incendiu din 1595.Fatada prezinta patru randuri de coloane si decoratiuni din marmura colorata in partea inferioara. Toate suprafetele externe sunt accentuate de linii orizontale de negru si alb, cu o cupola eliptica de influenta islamica. Interiorul formeaza o cruce latina, fiind impartit in cinci nave de catre coloane de granit.
Campo Santo (Câmpul Sacru): Potrivit legendei locale, Arhiepiscopul Ubaldo dei Lanfranchi sa întors de la Cruciada a IV-a cu mai multe nave de pe Golgota, astfel încât cetățenii din Pisa să poată fi îngropați în sol sacru. Construcția lui Camposanto (Câmpul Sacru) pentru ao ține a început în 1278, o mănăstire dreptunghiulară mare, a cărei galerie de arcade, decorată cu goticul gotic, se deschide în curte. Pe podeaua mănăstirii se află mormintele patricienilor Pisan, iar în jurul laturilor sunt sarcofagii romani. Zidurile au fost acoperite cu fresce din secolele 14 și 15, dar un incendiu provocat de bombardamentele de artilerie din 1944 a topit acoperișul de plumb, distrugând sau distrugând frescele. Avansul acestei pierderi tragice a fost descoperirea schițelor originale ale artiștilor în pigment roșu pe pereții dedesubt. Aceste sinópie au fost contribuția cea mai importantă a artistului la o frescă, specificând fiecare detaliu al unei compoziții; pictura actuală a frescei a fost lăsată adesea studenților și asistenților. Aceste sinópie sunt prezentate acum, cu reproduceri ale frescelor corespunzătoare, în Museo delle Sinópie. Aceste fresce care au fost salvate au fost restaurate cu mult timp în urmă și au revenit la mănăstire.

Recomandari excursii 1 zi: Dintre numeroasele excursii de o zi din Pisa, orașul minunat cu pereți Lucca și gloriile Renasterii din Florența sunt cele mai populare. Între aceste două se află orașul plin de artă Pistoia. Deși nu există plaje în Pisa, Viareggio este la numai 15 minute spre nord, iar dincolo de acesta este Forte dei Marmi, de-a lungul unei coaste cu unele dintre cele mai bune plaje din Italia. Cinque Terre este puțin mai la nord, în Liguria. La sud de Pisa se află Livorno, iar la est se află frumoasele orașe din San Gimignano și Volterra, două dintre cele mai frumoase din Toscana. Dincolo și, de asemenea, ușor de ajuns din Florența este Siena.

 

Scrieți o recenzie

Pisa, 4 zile cu avion direct
zbor direct (taxe incluse) si 3 nopti cazare

Scrieți o recenzie

 
Comentariu(0)

Această ofertă nu are încă niciun comentariu!

9 alte oferte in aceeași categorie:

Vizualizate recent

Mai multe despre Pisa, 4 zile cu avion direct
Cod: 418 ID: 00506

Pisa, 4 zile cu avion direct

Cod QR