Excursie la Viena cu avionul 4 zile

00154

Viena este un muzeu arhitectonic in aer liber, cladirile vechi fiind conservate perfect. Fosta capitala de imperiu Viena are ce arata oricarui vizitator, indiferent de gusturi. Oricat te-ai plimba prin Viena, nu vei fi dezamagit. Nimic nu se compara cu acest minunat oras, cu strazile care te poarta intr-o alta lume, intr-o alta epoca, care te transporta intai in trecut si apoi in viitor. 

Detalii..

655,00 €

- +

 
Descriere

Perioada: 19-22.05.2018

Viena, capitala culturala a Europei, este o metropola cu un farmec si o armonie unice in intreaga lume. Capitala Austriei este situata in estul tarii, in landul (regiunea autonoma) Viena, si este traversata de Dunare. Populata de 1,6 milioane de locuitori, este un important centru politic international (in mare, datorita neutralitatii tarii), pentru ca aici se afla sediul unor organizatii precum Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol, Agentia Internationala pentru Energie Atomica, precum si diverse agentii al Natiunilor Unite.

Pe parcursul istoriei a fost capitala Sfantului Imperiu Roman si, mai tarziu, a Imperiului Austro-Ungar. Aici s-a desfasurat Congresul de la Viena, in 1815.

Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice si al operei. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms si Anton Bruckner si altii, au lucrat la Viena si Antonio Vivaldi chiar a murit aici. Johann Strauss-fiul si familia sa si-au creat valsurile aici, iar orasul a devenit casa asa-numitei A Doua Scoala Vieneza, cu Arnold Schoenberg, Alban Berg si Anton Webern toti fiind nascuti aici. Este si casa Orchestrei Filarmonice Vieneze. 

Viena este un muzeu arhitectonic in aer liber, cladirile vechi fiind intr-o stare perfecta de pastrare. Fosta capitala de imperiu Viena are ce arata oricarui vizitator, indiferent de gusturi. Oricat te-ai plimba prin Viena, nu vei fi dezamagit. Singurul impediment este oboseala. Nimic nu se compara cu acest minunat oras, cu strazile care te poarta intr-o alta lume, intr-o alta epoca, care te transporta intai in trecut si apoi in viitor. 

Temperaturi statistice mai Viena: 15-19 de grade Celsius. 

 

Servicii incluse:

- transport cu avion cursa Austrian Airlines

- taxe de aeroport

- transfer aeroport-hotel-aeroport cu trenul

- 3 nopti cazare cu MD continental inclus, in camere de 3-4 locuri cu baie privata, WiFi la Hotel 3*** din zona Viena, cu acces facil la mijloacele de transport in comun ce leaga cartierul respectiv de centrul orasului

- bilete intrare la obiective

- Viena Card – 48 ore, ce asigura intrare rapida la toate atractiile turistice si muzeele incluse in card

- transport local cu transportul in comun

- ghid-insotitor vorbitor de limba romana 

Program excursie:

Ziua 1

- intalnire cu reprezentantul agentiei noastre la Aeroportul Otopeni, la panoul central de informatii

- formalitati de check-in si imbarcare in aeronava

- zbor Bucuresti Otopeni-Vienna Airport

- formalitatile din aeroportul Vienna Airport

- transfer aeroport-Hotel

- Palatul Imperial Hofburg (Palatul Imparatesei Sissi a Imperiului Austro-Ungar. Acest palat a jucat un rol important in istoria guvernului austriac, fiind construit in secolul 13. Aici au locuit unii dintre cei mai influenti regi din Europa, printre care Habsburgii si conducatorii Imperiilor Roman si Austro-Ungar. In prezent aici se afla un muzeu si resedinta presedintelui austriac. Palatul are numeroase aripi si incaperi, construite de diferite fete regale de-a lungul secolelor, dar numai trei parti ale sale sunt deschise in prezent pentru public: Apartamentele Imperiale, Muzeul Sisi, dedicat lui Elizabeth, sotia Imparatului Franz Joseph si Colectia de argint, care include obiecte casnice imperiale.)

- Gradina de Fluturi - Casa Imperiala a Fluturilor este un paradis exotic cu vegetatie luxurianta in care fluturii zboara pe langă tine prietenosi, asteptand parca sa ii fotografiezi. Fluturii sunt adusi din Costa Rica, Philippine sau Thailanda, coloritul lor fiind aparte, de la nuante de portocaliu si galben pana la nuante de albastru si rosu.

- Scoala Spaniola de Calarie de la Palatul Hofburg (Este o scoala traditionala pentru cai din rasa lipitani, care ofera reprezentatii pentru public in incinta Scolii de iarna de calarie, din Hofburg. Scoala numeste aceste performante dresaj clasic, dar majoritatea celor care le urmaresc le numesc magie. Locatia dreseaza cai de mai bine de 400 de ani. Cei 68 de armasari, ai caror stramosi provin din Spania – sunt antrenati si ofera reprezentatii la Scoala de iarna, inca din anul 1735. Caii si calaretii deopotriva beneficiaza de instruire speciala care dureaza mai multi ani.)

- sosire la locatia de cazare 

Ziua 2

- trezirea; igiena; mic dejun

- Palatul Schonbrunn (Palatul Schonbrunn trebuia sa fie Versailles-ul Imperiului Austriac insa, in anul 1695 atunci cand Fischer von Erlach a proiectat palatul, costurile pentru ridicarea sa erau prea mari. Astfel, palatul a fost conceput initial mai mult ca resedinta de vara a Habsburgilor dar incepand cu Maria Tereza (1717-1780) a inceput si epoca de aur a Habsburgilor, ea alegandu-si ca resedinta Palatul Schonbrunn.)

- Schonbrunn Zoo Wien - Gradina Zoologica de la Schönbrunn a fost inaugurata in anul 1752 de Franz I. Stephan von Lothringen. Este cea mai veche gradina zoologica din lume si printre cele mai moderne si bine amenajate habitate artificiale ale lumii. Ursuletii Panda gemeni "Fu Feng" (Phoenix cel norocos) şi "Fu Ban" (Norocoasa jumatate, Partenera norocoasa), puii de elefant, dar si multe alte animale rare sunt puncte de atractie anual pentru mai mult de doua milioane de vizitatori.

- Parcul de distractii Prater (Roata Mare este deschisa publicului tot timpul anului si se numara printre cele mai vizitate obiective turistice ale metropolei dunarene.)

- Muzeul Madame Tussauds - La Madame Tussauds pot fi admirate 80 de figuri de ceara. Imparatul Franz Joseph şi a sa Sisi, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Maria Theresia sau Gustav Klimt sunt numai cateva personalitati si personaje istorice originare din Austria pe care le veti intalni pe suprafata expozitionala de 2 000 m² (distribuita pe trei etaje).

Referitor la Sisi: In februarie 2017 a fost inaugurat noul univers al experientelor „Sisi Uncovered Experience“, pe o suprafata de 200 m². In cadrul evenimentului se va relata despre latura necunoscuta a Elisabetei, ilustrand o zi din viata imparatesei. Tehnica foarte moderna, cu animaţii 3D si o deschidere senzoriala spre mirosuri si gust va garanta o percepere foarte apropiata de realitate a imparatesei Sisi si a epocii sale.

Mai mult, in culisele interactive create special aveti posibilitatea sa intrati in competitie cu Albert Einstein la un test de inteligenta, sa dirijaţi Valsul Dunării impreuna cu Johann Strauß sau sa incercati sa surclasaţi legenda fotbalului, Hans Krankl la lovituri de la 11 metri. Se poate admira de asemenea si steaua fotbalului, David Alaba.

Si celebritatile internationale sunt bine reprezentate. Showbusinessul este reprezentat de personaje cum ar fi Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie, Julie Andrews (ca Maria von Trapp din „Sound of Music“) sau Michael Jackson. Din politica mondiala sunt prezente figuri reprezentative ca Mahatma Gandhi sau Nelson Mandela.

Figurile de ceara de la Madame Tussauds fascineaza publicul de peste 150 de ani. Crearea unei figuri poate dura de la trei pana la sase luni. Pentru reproducerea cat mai fidela posibil a tuturor detaliilor si a celor mai minuscule particularitati ale unei persoane sunt necesare peste 500 de masuratori exacte ale corpului personajului si aproximativ 200 de fotografii. Pentru crearea fiecarei figuri de ceara care valoreaza aproximativ 200.000 de euro trebuie investite in total 800 de ore de munca.

- sosire la locatia de cazare 

Ziua 3

- trezirea; igiena; mic dejun

- plimbare cu Vienner Ring Tram – tramvaiul galben turistic circula pe Ringul Vienez la interval de 30 de  minute, dandu-ne posibilitatea sa admiram celebrele cladiri aflate pe artera principal a orasului: Opera de Stat, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria si multe altele.

- Strada Graben - Coloana Ciumei

- Catedrala Sfantul Stefan (Cunoscuta si sub numele de Stephansdom, a fost initial, in secolul 12, o biserica parohiala. In prezent, aici tine slujbe arhiepiscopul catolic al Vienei. Biserica a fost distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar a fost reconstruita in sapte ani. Catedrala, unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului se inalta semeata la linia orizontului. Acoperisul sau impresionant este acoperit de 230000 de tigle. Constructia are peste 18 altare, construite in diferite momente ale existentei sale si contine si opere de arta valoroase.)

- Strada comerciala Mariahilferstrasse – timp liber pentru shopping

- intoarcere la locatia de cazare 

Ziua 4

- trezirea; igiena; mic dejun

- tur pietonal in Centru; timp liber pentru shopping

- preluare bagaje de la locatia de cazare si plecarea spre aeroport

- transfer Hotel-aeroport

- formalitatile de check-in si imbarcarea in aeronava

- zbor Vienna Airport VIE –Bucuresti Otopeni 

Servicii optionale (neincluse in pret):

- mancarea si alte cheltuieli personale

- asigurari medicale si storno 

Conditii de participare:

- Sunt disponibile 30 de locuri (avion/cazare), care se ocupa in ordinea inscrierii, respectiv a platii avansului pentru excursie.

- Oferta este valabila pentru un grup de minim 20 persoane platitoare. Inscrierile se pot face atat individual, cat si in grup.

- Rezervarea se considera ferma dupa plata unui avans de 65% (nereturnabil in caz de anulare/neprezentare). Diferenta se plateste cu minim 35 de zile inaintea plecarii.

- Iesirea din tara a minorilor se face cu respectarea legilor: pasaport nominal, valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara, procura legalizata data de ambii parinti pentru adutul insotitor (cadru didactic sau ghid-insotitor in excursie) si cazier juridic al adultului (cadru didactic sau ghid-insotitor) care preia in responsabilitate minorul.

- Tariful este valabil in ziua postarii ofertei, acesta putandu-se modifica in functie de factori externi (transport, taxe de aeroport, tarife cazare, etc.).

- Elevii si studentii sunt rugati sa aiba la ei carnetele de elev/student, vizate la zi. Profesorii trebuie sa aiba asupra lor o legitimatie cu fotografie, vizata la zi. 

* Organizatorul isi rezerva dreptul de a efectua modificari in program, in functie de factorii externi.

Scrieți o recenzie

Excursie la Viena cu avionul 4 zile

Viena este un muzeu arhitectonic in aer liber, cladirile vechi fiind conservate perfect. Fosta capitala de imperiu Viena are ce arata oricarui vizitator, indiferent de gusturi. Oricat te-ai plimba prin Viena, nu vei fi dezamagit. Nimic nu se compara cu acest minunat oras, cu strazile care te poarta intr-o alta lume, intr-o alta epoca, care te transporta intai in trecut si apoi in viitor. 

Scrieți o recenzie

 
Comentariu(0)

Această ofertă nu are încă niciun comentariu!

16 alte oferte in aceeași categorie:

Vizualizate recent

Cod QR