Excursie la Festivalul Trandafirilor din Bulgaria 06.06.2020

00260

De la jumatatea lui mai pana la inceputul lui iunie, Valea Trandafirilor imbraca haine de sarbatoare și primește turiști din toate colturile lumii ca sa vada spectacolul pe care il ofera miliardele de trandafiri in floare.
FESTIVALUL TRANDAFIRILOR DIN BULGARIA - 06 si 07 iunie 2020

Detalii..

50,00 €

- +

 
Descriere

Varsta: 10 ani+

 

Pretul excursiei:

- pt minim 30 de platitori integral: 175 RON/copil si 195 RON/adult

- pt 20-29 de platitori integral: 190 RON/copil si 210 RON/adult

- pt 15-19 platitori integral: 205 RON/copil si 225 RON/adult

 

Dupa ce treci Balcanii, in Bulgaria, spre sud se deschide minunata Rose Valley. Capitala Vaii Trandafirilor e Kazanlak, centru de extragere a uleiului de trandafir din Bulgaria, un oras foarte vechi-cea mai veche asezare din zona datand din neolitic. De la jumatatea lui mai pana la inceputul lui iunie, Valea Trandafirilor imbraca haine de sarbatoare și primește turiști din toate colturile lumii ca sa vada minunea. Campurile infloresc și se parfumeaza incantator, chiar și fara dansuri populare și concursuri de miss, spectacolul pe care il ofera miliardele de trandafiri in floare e unic și fermecator.

La festival se canta, se danseaza, au loc parade stradale, se alege Regina Trandafirilor, insa, dincolo de toate serbarile astea populare, atractia principala e insuși culesul trandafirilor. Rosa Damascena e soiul care se cultiva aici, si este considerat, pe buna dreptate, comoara cea mai mare a regiunii. Aici randurile de trandafiri sunt aliniate și ingrijite ca viile in Toscana sau ca lanurile de lavanda din Provence. Fiecare petic din pamantul acesta binecuvantat este cultivat cu trandafiri roz, iar in perioada culesului sute de zilieri sunt aduși cu autocarele de te-miri-unde ca sa umple sute de saci cu petale delicate in fiecare zi.

Traditional, pentru a nu distruge petalele fragile, florile sunt culese de sute de ani cu mana de catre fete tinere, iar aceasta ceremonie tinuta in iunie, la finalul culesului este si o incoronare a muncii lor. Fetele poarta pe cap coronite din petale de trandafir, port popular si un cos pentru cules. Dansul lor este acompaniat de muzica traditionala, dar si de un povestitor, de la care aflam istoria locurilor si a traditiei (asta pentru ca vorbeste atat in bulgara, cat si in engleza). La un moment dat, in dans isi fac aparitia baietii veniti (normal) sa isi aleaga perechea. Ei cantaresc cosurile cu petale si o cauta pe cea mai harnica. La final este aleasa printesa ceremoniei (care nu intamplator este castigatoarea concursului Miss Trandafir ce avusese loc la Kazanlak cu o zi inainte). Aceasta e ridicata pe brate de mai multi flacai, iar din toate directiile zboara petale de trandafiri, iar fotografii fac sute de poze. Din cand in cand un planor trece pe deasupra tuturor aruncand cu flori sau stropind turistii cu apa de trandafir. La final se intra in camp, unde incepe culesul. Este de fapt o sesiune foto, unde turistii pot face poze care mai de care.

 

Program excursie:

& participare la Festivalul Trandafirilor, intr-un sat din Valea Trandafiilor

&vizita la Distileria particulara Damascena, in Skobelevo (complexul etnografic) - Damascena este un complex

etnografic, care include distileria unde in timpul sezonului culesului de trandafiri poti vedea cum se face

uleiul esential, un rosarium cu sute de soiuri de trandafiri – care mai de care mai colorati și parfumati, un parc, un muzeu etnografic, un gift shop (cu produse cosmetice pe baza de trandafiri și lavanda) și un restaurant cu o gradina minunata, unde multe dintre mese sunt sub bolti de trandafiri cataratori.

& vizita la Muzeul Trandafirului din Kazanlak - Institutului pentru Cercetarea Trandafirilor – Plante aromatice si Medicinale aici se pot vedea, diferite unelte si echipamente utilizate atat pentru ingrijirea culturilor de trandafiri cat si pentru extragerea uleiului de trandafir si prepararea diverselor produse pe baza de trandafiri. Sunt expuse diferte marturii si documente ce atesta vechimea, traditia si renumele zonei in cultivarea si “ exploatarea” trandafirilor.

& plecarea catre casa; sosire la Bucuresti dupa ora 21,30

 

Servicii incluse:

& transport cu autocar cu dotari turistice; cu plecare din Bucuresti

& taxe de parcare

& ghid-insotitor de autocar in excursie

& intrarea la obiectivele turistice

& activitatile mentionate in programul excursiei

 

Servicii optionale (neincluse):

& masa de pranz

& alte servicii neprecizate in oferta

 

Conditii de participare:

PROGRAMARI:

In functie de disponibilitatea din momentul cererii dumneavoastra, programam activitatile solicitate la data la care doriti.

Comanda se face numai in scris, pe adresa e-mail office@childrentour.ro, cu confirmare de primire. NU sunt luate in considerare comenzi sosite pe alte cai de comunicare.

Comanda presupune automat acceptarea acestor conditii de participare, fara alte interventii ulterioare.

Pentru orice activitate organizata de noi beneficiati de consultanta, astfel incat sa aveti parte de cele mai reusite experiente cu Children Tour.

AVANSUL:

In termen de 10 zile de la momentul rezervarii se plateste AVANS 50% din valoarea comenzii (cash sau prin virament bancar), diferenta urmand a se plati cash, inaintea plecarii din unitatea de invatamant sau prin virament bancar, cu minim  5 zile inainte de a avea loc activitatea.

Avansul nu este returnabil pentru participantii la excursie, indiferent de motivatie.

Orice comanda initiala pentru care nu s-a platit avansul in termen de 10 zile calendaristice se anuleaza automat.

PRETUL:

Preturile sunt valabile pentru minimul de platitori integral precizati in oferta.

Preturile pentru copii se refera la copii intre 3 si 14 ani. Peste 14 ani se incadreaza la pretul de adult.

*Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.

** Organizatorul isi rezerva dreptul de a efectua modificari in program, in functie de factorii externi.

 

Acte necesare: Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani ce calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Scrieți o recenzie

Excursie la Festivalul Trandafirilor din Bulgaria 06.06.2020
De la jumatatea lui mai pana la inceputul lui iunie, Valea Trandafirilor imbraca haine de sarbatoare și primește turiști din toate colturile lumii ca sa vada spectacolul pe care il ofera miliardele de trandafiri in floare.
FESTIVALUL TRANDAFIRILOR DIN BULGARIA - 06 si 07 iunie 2020

Scrieți o recenzie

 
Comentariu(0)

Această ofertă nu are încă niciun comentariu!

30 alte oferte in aceeași categorie:

Cod:: 275 ID:: 00358

Legoland Germania

Vizualizate recent

Cod QR