Excursie la Festivalul Trandafirilor din Bulgaria 01.06.2019

00260

De la jumatatea lui mai pana la inceputul lui iunie, Valea Trandafirilor imbraca haine de sarbatoare și primește turiști din toate colturile lumii ca sa vada spectacolul pe care il ofera miliardele de trandafiri in floare.

Detalii..

50,00 €

- +

 
Descriere
Dupa ce treci Balcanii, in Bulgaria, spre sud se deschide minunata Rose Valley. Capitala Vaii Trandafirilor e Kazanlak, centru de extragere a uleiului de trandafir din Bulgaria, un oras foarte vechi-cea mai veche asezare din zona datand din neolitic. De la jumatatea lui mai pana la inceputul lui iunie, Valea Trandafirilor imbraca haine de sarbatoare și primește turiști din toate colturile lumii ca sa vada minunea. Campurile infloresc și se parfumeaza incantator, chiar și fara dansuri populare și concursuri de miss, spectacolul pe care il ofera miliardele de trandafiri in floare e unic și fermecator.
La festival se canta, se danseaza, au loc parade stradale, se alege Regina Trandafirilor, insa, dincolo de toate serbarile astea populare, atractia principala e insuși culesul trandafirilor. Rosa Damascena e soiul care se cultiva aici, si este considerat, pe buna dreptate, comoara cea mai mare a regiunii. Aici randurile de trandafiri sunt aliniate și ingrijite ca viile in Toscana sau ca lanurile de lavanda din Provence. Fiecare petic din pamantul acesta binecuvantat este cultivat cu trandafiri roz, iar in perioada culesului sute de zilieri sunt aduși cu autocarele de te-miri-unde ca sa umple sute de saci cu petale delicate in fiecare zi.
Traditional, pentru a nu distruge petalele fragile, florile sunt culese de sute de ani cu mana de catre fete tinere, iar aceasta ceremonie tinuta in iunie, la finalul culesului este si o incoronare a muncii lor. Fetele poarta pe cap coronite din petale de trandafir, port popular si un cos pentru cules. Dansul lor este acompaniat de muzica traditionala, dar si de un povestitor, de la care aflam istoria locurilor si a traditiei (asta pentru ca vorbeste atat in bulgara, cat si in engleza). La un moment dat, in dans isi fac aparitia baietii veniti (normal) sa isi aleaga perechea. Ei cantaresc cosurile cu petale si o cauta pe cea mai harnica. La final este aleasa printesa ceremoniei (care nu intamplator este castigatoarea concursului Miss Trandafir ce avusese loc la Kazanlak cu o zi inainte). Aceasta e ridicata pe brate de mai multi flacai, iar din toate directiile zboara petale de trandafiri, iar fotografii fac sute de poze. Din cand in cand un planor trece pe deasupra tuturor aruncand cu flori sau stropind turistii cu apa de trandafir. La final se intra in camp, unde incepe culesul. Este de fapt o sesiune foto, unde turistii pot face poze care mai de care.
 
Program excursie:
- plecare din Bucuresti la ora 06,30; intoarcere in jur de ora 21,30
- participare la Festivalul Trandafirilor, intr-un sat din Valea Trandafiilor
- Distileria particulara Damascena, in Skobelevo (complexul etnografic) - Damascena e un complex
etnografic, care include distileria unde in timpul sezonului culesului de trandafiri poti vedea cum se face
uleiul esential, un rosarium cu sute de soiuri de trandafiri – care mai de care mai colorati și parfumati, un parc, un muzeu etnografic, un gift shop (cu produse cosmetice pe baza de trandafiri și lavanda) și un restaurant cu o gradina minunata, unde multe dintre mese sunt sub bolti de trandafiri cataratori.
- Muzeul Trandafirului din Kazanlak - Institutului pentru Cercetarea Trandafirilor – Plante aromatice si Medicinale aici se pot vedea, diferite unelte si echipamente utilizate atat pentru ingrijirea culturilor de trandafiri cat si pentru extragerea uleiului de trandafir si prepararea diverselor produse pe baza de trandafiri. Sunt expuse diferte marturii si documente ce atesta vechimea, traditia si renumele zonei in cultivarea si “ exploatarea” trandafirilor.

Servicii incluse:
- transport cu autocar cu dotari turistice (aprox 300 km/sens)
- ghid-insotitor de autocar in excursie
- intrarea la obiective

Servicii optionale (neincluse):
- masa de pranz
- alte servicii neprecizate in oferta
 
Conditii de participare:
- Oferta este valabila pentru un grup de minim 30 de persoane platitoare. Daca sunt intre 25 si 29 de platitori se achita 35 RON/persoana in plus.
- Rezervarea se considera ferma dupa plata unui avans de 50% (nereturnabil in caz de anulare/neprezentare). Diferenta se plateste cu minim 3 zile inainte de data excursiei.
* Organizatorul isi rezerva dreptul de a efectua modificari in program, in functie de factorii externi.
 
Children Tour
Giliola Puscasu - 0741.736.412 (Vodafone)
0754.491.711 (Orange)
office@childrentour.ro; giliolap@yahoo.com
Facebook Like: Agentia Children Tour
 

Scrieți o recenzie

Excursie la Festivalul Trandafirilor din Bulgaria 01.06.2019
De la jumatatea lui mai pana la inceputul lui iunie, Valea Trandafirilor imbraca haine de sarbatoare și primește turiști din toate colturile lumii ca sa vada spectacolul pe care il ofera miliardele de trandafiri in floare.

Scrieți o recenzie

 
Comentariu(0)

Această ofertă nu are încă niciun comentariu!

30 alte oferte in aceeași categorie:

Cod:: 257 ID:: 00340

Paris 8 Martie

Vizualizate recent

Cod QR